24 Ekim 2011 Pazartesi

M.OFFICE VE OPEN OFFICE ARASINDAKI FARKLAR

OPEN OFFİCE:Açık kaynak kodlu bir ofis ortamı yaratma proje kapsamında oluşturulan OpenOffice.org, kelime işlemci, hesap tablosu, sunum, çizim, veritabanı (2.0 sürümünden itibaren) ve formül yazımı programları içeren ve bir ofis paketi kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen gelişmiş bir ofs paketidir.OpenOffice.org diğer ofis yazılımlarıyla tam uyumluluk sağlar. Bu nedenle halihazırda diğer ofis yazılımlarının kullanıcıları kolaylıkla OpenOffice.org 'a geçebilmektedir. OpenOffice.org'un güncel sürümleri tamamen Türkçe'dir.Bu proje, OpenOffice'in Türkçeleştirilmesi ve Türkçe dökümanlar hazırlanmasını amaçlamaktadır.OpenOffice.org, bir ofis yazılımı kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılar.
Kelime İşlem:OpenOffice.org Writer ile otomatik tamamlama özelliği dokümanınızda sıkça geçen kelimeleri hızla yazabilirsiniz.
Hesap Tablosu:OpenOffice.org Calc ile tablolarınızı ve hesaplamalarınızı yapabilecek hızla ve kolayca profesyonelce formatlanmış raporlar hazırlayabilirsiniz.
Sunum:OpenOffice.org Impress ile sunumlarınızı otopilot ile hızla hazırlayabilir; çok çeşitli effektler, şablonlar ve biçim galerileri ve gelişmiş araçlarla profesyonel bir tasarım oluşturabilirsiniz.
VeritabanI:tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veritabanınızla, ister OpenOffice.org Base ile birlikte gelen HSQL veritabanı motoruyla yapmak mümkündür.
Çizim:OpenOffice.org Draw ile her seviyede kullanıcı en basit çizimlerden vektör grafiklere, organizasyon şemalarından 3 boyutlu nesnelere varan çeşitli çizimleri kolayca gerçekleştirebilmektedir.
MICROSOFT OFFICE:Office programları bir ofis içerisinde gerekli olabilecek tüm programları kapsayan bir paket programlar bütünüdür. İlk kez Microsoft firması tarafından oluşturulan bir pakettir. Office paketinin piyasaya sürülmesi 1995 yılında olmuştur.
Resim
Microsoft Word
Bir kelime işlem programıdır. Word her türlü yazıyı dizgiyi tabloları grafikleri bu verilerle ilgili ihtiyaçduyacağınız tüm işlemleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır.Word'de veriler açılan dosyalarda saklanır. Dosya uzantısı “ doc” dur.
Resim
Microsoft Excel:Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır. Excel ile, verilerle ilgili grafikler çizebilir, kolay ve hızlı bir şekilde raporlar, özetler hazırlayabilir, istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir, sorgulayabilirsiniz.Excel'de veriler, açılan dosyalarda saklanır. Dosya uzantısı "xls" dir.
Resim
Microsoft Powerpoint
PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. PowerPoint'i kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilirsiniz.
Resim
Microsoft Access
Access Microsoft'un geliştirdiği bir veritabanı programıdır. Access ile çeşitli tipteki bilgilerinizi depolayabilir bunları daha sonra işleyerek kullanıma sunulabilirsiniz.
Resim
Microsoft Outlook
Outlook yalnızca e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılım değildir; aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi sağlar.
Resim
Microsoft Frontpage

Front Page programı ile basit bir doküman dosyası hazırlar gibi web sitenizi hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder