12 Ekim 2011 Çarşamba

GOOGLE DÖKÜMANLARI

GOOGLE DOCS NEDİR?: DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dosyaları bilgisayarınıza herhangi bir ofis yazılımı yüklemeden doküman oluşturup, düzenleyip, saklayabileceğiniz web tabanlı bir uygulama. Dökümanlarınızı dilerseniz arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz, hazırladığınız sunumları isterseniz web sitenizde tıpkı YouTube’dan video ekler gibi kullanabilirsiniz. Google Docs, office programlarını web tabanlı kullanabilmenize olanak sunan bir Google hizmetidir. Word, excel veya powerpoint gibi popüler formatları online olarak kullanabilme, kaydedebilme, ve başka kişiler ile eş zamanlı düzenleyebilme imkanı sunar.
GOOGLE APPS: İşletmeniz, okulunuz, grubunuz veya aileniz içinde daha etkili bir şekilde iletişim kurmanıza ve ortak çalışmanıza yardımcı olur.
Google Apps for Teams'e kaydolarak, dokümanları, takvimleri ve gadget'ları iş arkadaşlarınızla, meslektaşlarınızla veya sınıf arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veren Google Dokümanlar'ı, Google Takvim'i, Google Talk'u ve iGoogle'ı işte ya da okulda kullanabilirsiniz.
Bir alan adı yöneticisiyseniz, Google Apps'ı kuruluşunuz için etkinleştirebilir ve kullanıcılarınıza Gmail, Google Talk, Google Takvim, Google Dokümanlar ve daha fazlası için erişim verebilirsiniz. Ayrıca yönetici konsolu, özelleştirme özellikleri ve API'lar için erişime sahip olursunuz. Google Apps güçlüdür, kurulumu kolaydır, bakım gerektirmez ve ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
GOOGLE WEDDİNGS:Arama motoru Google, “Google Dökümanlar” eklentisi kapsamında, evlilik hazırlığındaki çiftlere özel bir servis sunmaya başladı. google.com/weddings adresinden ücretsiz olarak ulaşılan site birçok özel uygulama sayesinde çiftlere evlilik organizasyonlarını zahmetsizce duyurma ve düzenleme kolaylığı sunuyor. Çiftler, kendilerine özel bir sayfa oluşturarak gelin, damat, nikah, düğün ve davet hakkında bilgiler girerek davetlileri yönlendirebiliyor. Düğün bütçesi, davetli listesi, oturma düzeni, yemek menüsü, düğünün yapıldığı mekana yakın otellere ve hatta ulaşıma kadar her türlü düzenleme, sitenin hizmeti kapsamında yer alıyor. Fotoğraf albümü oluşturma fonksiyonu sayesinde, misafirler düğünde çekilen tüm fotoğraflara kolayca erişebiliyor.
GOOGLE DÖKÜMAN GÖRÜNTÜLEYİCİ: Mevcut dosya türlerine 12 yeni dosya türü daha eklendi. Office 2010 dosya formatları DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS ve XLSX yanısıra  12 yeni dosya türü google döküman görüntüleyici üzerinden kullanılabilir hale geldi. Böylelikle google dökümanların genel bir dosya görüntüleyici özelliğine büründüğünü söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder