29 Ekim 2011 Cumartesi

BİLGİSAYAR MARKASI

ADI: HP TÜRKİYE(Hewlett-Packard)
KURULUŞ YILI: 1939(dünyada)
KURUCULARI:Serdar Urçar,Erman Yaman
YERİ:İstanbul  ve  Ankara olmak üzere 2 tanedir.
İstanbul HP Türkiye Merkez Ofisi
Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok
No: 2 Kat 7-8 Ümraniye

Telefon: (216) 636 61 00
Faks: (216) 636 65 92

Ankara
HP Ankara Ofisi
Nenehatun cad. No:98
0670006700 Gazi Osman Paşa


Telefon: (312) 459 49 00
Faks: (312) 446 02 95
Şirket 2011'den itibaren Çorlu'da "Made In Turkey" damgalı bilgisayarlar üretip dünyaya satacaktır.

24 Ekim 2011 Pazartesi

M.OFFICE VE OPEN OFFICE ARASINDAKI FARKLAR

OPEN OFFİCE:Açık kaynak kodlu bir ofis ortamı yaratma proje kapsamında oluşturulan OpenOffice.org, kelime işlemci, hesap tablosu, sunum, çizim, veritabanı (2.0 sürümünden itibaren) ve formül yazımı programları içeren ve bir ofis paketi kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen gelişmiş bir ofs paketidir.OpenOffice.org diğer ofis yazılımlarıyla tam uyumluluk sağlar. Bu nedenle halihazırda diğer ofis yazılımlarının kullanıcıları kolaylıkla OpenOffice.org 'a geçebilmektedir. OpenOffice.org'un güncel sürümleri tamamen Türkçe'dir.Bu proje, OpenOffice'in Türkçeleştirilmesi ve Türkçe dökümanlar hazırlanmasını amaçlamaktadır.OpenOffice.org, bir ofis yazılımı kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılar.
Kelime İşlem:OpenOffice.org Writer ile otomatik tamamlama özelliği dokümanınızda sıkça geçen kelimeleri hızla yazabilirsiniz.
Hesap Tablosu:OpenOffice.org Calc ile tablolarınızı ve hesaplamalarınızı yapabilecek hızla ve kolayca profesyonelce formatlanmış raporlar hazırlayabilirsiniz.
Sunum:OpenOffice.org Impress ile sunumlarınızı otopilot ile hızla hazırlayabilir; çok çeşitli effektler, şablonlar ve biçim galerileri ve gelişmiş araçlarla profesyonel bir tasarım oluşturabilirsiniz.
VeritabanI:tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veritabanınızla, ister OpenOffice.org Base ile birlikte gelen HSQL veritabanı motoruyla yapmak mümkündür.
Çizim:OpenOffice.org Draw ile her seviyede kullanıcı en basit çizimlerden vektör grafiklere, organizasyon şemalarından 3 boyutlu nesnelere varan çeşitli çizimleri kolayca gerçekleştirebilmektedir.
MICROSOFT OFFICE:Office programları bir ofis içerisinde gerekli olabilecek tüm programları kapsayan bir paket programlar bütünüdür. İlk kez Microsoft firması tarafından oluşturulan bir pakettir. Office paketinin piyasaya sürülmesi 1995 yılında olmuştur.
Resim
Microsoft Word
Bir kelime işlem programıdır. Word her türlü yazıyı dizgiyi tabloları grafikleri bu verilerle ilgili ihtiyaçduyacağınız tüm işlemleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır.Word'de veriler açılan dosyalarda saklanır. Dosya uzantısı “ doc” dur.
Resim
Microsoft Excel:Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır. Excel ile, verilerle ilgili grafikler çizebilir, kolay ve hızlı bir şekilde raporlar, özetler hazırlayabilir, istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir, sorgulayabilirsiniz.Excel'de veriler, açılan dosyalarda saklanır. Dosya uzantısı "xls" dir.
Resim
Microsoft Powerpoint
PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. PowerPoint'i kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilirsiniz.
Resim
Microsoft Access
Access Microsoft'un geliştirdiği bir veritabanı programıdır. Access ile çeşitli tipteki bilgilerinizi depolayabilir bunları daha sonra işleyerek kullanıma sunulabilirsiniz.
Resim
Microsoft Outlook
Outlook yalnızca e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılım değildir; aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi sağlar.
Resim
Microsoft Frontpage

Front Page programı ile basit bir doküman dosyası hazırlar gibi web sitenizi hazırlayabilirsiniz.

MICROSOFT OFFICE YARDIM MENUSU

Microsoft Office programlarında Yardım özelliğini ilk defa kullandığınızda, çevrimiçi Yardım penceresi, ekranınızda varsayılan konum ve boyutta görünür. Yardım penceresinin görüntülenme biçimini değiştirebilirsiniz. Daha sonra, Yardım penceresini açtığınızda, yaptığınız ayarlar korunur.
Microsoft Office'teki her programın ayrı Yardım penceresi vardır. Yani, Microsoft Office Word gibi bir programda Yardım penceresini açtığınızda ve sonra Microsoft Office Outlook gibi başka bir programa gittiğinizde ve Yardım'ı açtığınızda, iki ayrı Yardım penceresi görürsünüz. Microsoft Office, her Yardım penceresi için benzersiz ayarları korur. Örneğin, Word'ün Yardım penceresi, Outlook'un Yardım penceresinden farklı konumunu, boyutunu ve En Üstte Tut durumunu korur.
 Not   Yalnızca bir ayar, Bağlantı Durumu düğme durumu, ortaktır. Yani, çalıştığınız Yardım penceresine bakılmaksızın, bu ayar üzerinde yaptığınız değişiklikler o Yardım penceresini ve diğer  tüm Yardım pencerelerini etkiler.

12 Ekim 2011 Çarşamba

GOOGLE DÖKÜMANLARI

GOOGLE DOCS NEDİR?: DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dosyaları bilgisayarınıza herhangi bir ofis yazılımı yüklemeden doküman oluşturup, düzenleyip, saklayabileceğiniz web tabanlı bir uygulama. Dökümanlarınızı dilerseniz arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz, hazırladığınız sunumları isterseniz web sitenizde tıpkı YouTube’dan video ekler gibi kullanabilirsiniz. Google Docs, office programlarını web tabanlı kullanabilmenize olanak sunan bir Google hizmetidir. Word, excel veya powerpoint gibi popüler formatları online olarak kullanabilme, kaydedebilme, ve başka kişiler ile eş zamanlı düzenleyebilme imkanı sunar.
GOOGLE APPS: İşletmeniz, okulunuz, grubunuz veya aileniz içinde daha etkili bir şekilde iletişim kurmanıza ve ortak çalışmanıza yardımcı olur.
Google Apps for Teams'e kaydolarak, dokümanları, takvimleri ve gadget'ları iş arkadaşlarınızla, meslektaşlarınızla veya sınıf arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veren Google Dokümanlar'ı, Google Takvim'i, Google Talk'u ve iGoogle'ı işte ya da okulda kullanabilirsiniz.
Bir alan adı yöneticisiyseniz, Google Apps'ı kuruluşunuz için etkinleştirebilir ve kullanıcılarınıza Gmail, Google Talk, Google Takvim, Google Dokümanlar ve daha fazlası için erişim verebilirsiniz. Ayrıca yönetici konsolu, özelleştirme özellikleri ve API'lar için erişime sahip olursunuz. Google Apps güçlüdür, kurulumu kolaydır, bakım gerektirmez ve ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
GOOGLE WEDDİNGS:Arama motoru Google, “Google Dökümanlar” eklentisi kapsamında, evlilik hazırlığındaki çiftlere özel bir servis sunmaya başladı. google.com/weddings adresinden ücretsiz olarak ulaşılan site birçok özel uygulama sayesinde çiftlere evlilik organizasyonlarını zahmetsizce duyurma ve düzenleme kolaylığı sunuyor. Çiftler, kendilerine özel bir sayfa oluşturarak gelin, damat, nikah, düğün ve davet hakkında bilgiler girerek davetlileri yönlendirebiliyor. Düğün bütçesi, davetli listesi, oturma düzeni, yemek menüsü, düğünün yapıldığı mekana yakın otellere ve hatta ulaşıma kadar her türlü düzenleme, sitenin hizmeti kapsamında yer alıyor. Fotoğraf albümü oluşturma fonksiyonu sayesinde, misafirler düğünde çekilen tüm fotoğraflara kolayca erişebiliyor.
GOOGLE DÖKÜMAN GÖRÜNTÜLEYİCİ: Mevcut dosya türlerine 12 yeni dosya türü daha eklendi. Office 2010 dosya formatları DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS ve XLSX yanısıra  12 yeni dosya türü google döküman görüntüleyici üzerinden kullanılabilir hale geldi. Böylelikle google dökümanların genel bir dosya görüntüleyici özelliğine büründüğünü söyleyebiliriz.

6 Ekim 2011 Perşembe

URL ADRESLERİ

   http://meldavardar.blogspot.com/ (HAYATIN İÇİNDEN):Bu blogspot adresinde kişisel gelişimle ilgili kişiye özel bilgiler verilmiş.Çeşitli hikayelerle aslında imkansızı başarabileceğimizi ve hayatta  küçük şeylerle mutlu olunacağını anlatıyor.Ayrıca kitap tanıtımları sayesinde genel kültürümüzü artırıyoruz.Çeşitli hikayelerle bakış açımızı yeniliyoruz.Yorumcular yorum yapıyor ve sayfa etkin kullanılıyor.
Fotoğrafım
               
 

   







 http://tarihhocam.blogspot.com/:  Tarihle ilgili her türlü bilgiya yer verilmiş.Çeşitli sayfalara yer verilmiş.Tarihi filmlerin tanıtımı yapılmış.Yararlı linkler oluşturulmuş ve tarih sevgisi kazandırılmaya çalışılmıştır.Ayrıca tarih hakkında çeşitli haberler,şiirler,röportajlar ve yazılar bulabilmek mümkün.Tarihle ilgili son çıkan dergiler, filmler ve sergilerle ilgili bilgilerde sayfada mevcut.


Fotoğrafım



   http://diyalogyemekleri.blogspot.com/:Bu sitede yemek yapmayı çok seven bir bayan tarafından yazılmış yemek tarifleri bulunmaktadır.Ayrıca yemekler hakkında püf noktaları verilmiş.Konuşmalar adı gibi sohbet ve diyalog havasında geçmiş.Her türlü tarifi bulmak mümkün.

Fotoğrafım
.

WEB BROWSER EKLENTİ

HAVA DURUMU:Türkiye için 85  ilimizin ve ilçemizin günlük hava durumunu alabileceğiniz bir uygulamadır. Bunun yanında almanya içinde 5 günlük hava tahmin raporu bulunmaktadır. Seçtiğiniz şehri kayıt eder ve günlük hava durumunu öğrenebilirsiniz.Bilgiler ayrıntılı şekilde verilmektedir.Bu eklentiyi sayfamıza eklemek istersek https://chrome.google.com/webstore adresinden giriş yapıp chrome ekle seçeneğine tıklamamız gerekir.
Hava DurumuLogo logosuna tıklamalıyız.


Yeni varsiyonu ile özellikleri artmıştır.Örneğin:
- Otomatik uyarılara hava durumuna göre değişen görseller eklendi.
- Saatte 1 kez 8 saniye boyunca seçtiğiniz şehrin sıcaklık ve nem bilgisini uyarı şeklinde otomatik gösterme özelliği eklendi.
- Logo üzerindeki hava sıcaklığı otomatik güncellenir hale getirildi.
- Logo üzerindeki hava sıcaklığının hatalı görünme sorunu düzeltildi.
- Şehir/ilçe listesi güncellendi.
- Şehir seçim hatası düzeltildi.
- Uzantı logosunun üzerinde şu anki hava sıcaklığı belirtilmeye başlandı.
- Türkiye'de il ve ilçeler eklendi.
- Şehir seçimine Almanya eklendi.
- Ayarlar sayfasındaki hatalar düzeltildi.
- Uyarıları kaldırma özelliği eklendi.
- Hava durumu ve uzantı görselleri değiştirildi.
- Şehir listesine Afyon ve Azerbaycan şehirleri eklendi.
- Ayarlar sayfasına masaüstü bildirimleri seçenekleri eklendi.



 

EN YAYGIN DOSYA UZANTILARI

.ASP - Active Server Page (Aktif Sunucu Sayfası - ASP) sayfaları, sunucu tarafından çalıştırılan, web sitelerinin dinamik içerik sunmalarına olanak tanıyan dosyalardır. Çalıştırılmaları için gerekli ASP eklentilerine sahip bir web sunucusuna ihtiyacınız bulunur.
.AVI - Çeşitli codec’lere sahip video ve ses parçalarını barındırabilen dosyalardır.
.C - Derlenmiş C programlarıları bu uzantıyla saklanır. .C dosyaları aslında birer salt metin dosyasıdır. Bir betin editörüyle kolaylıkla açılabilirler. Derlenebilmeleri içinse uygun bir C derleyicisine ihtiyaç vardır.
.CSS - Web ortamında kullanılan hazır stil şablonlarıdır. Ana dokümandan çağrılan CSS dosyaları, yazı tipi, büyüklüğü, satır aralığı gibi parametreler etki eder.
.DAT - Genel veri dosyası.
.DOC - Microsoft Word dokümanı.
.HTM, .HTML - Çeşitli komutlar kullanılarak biçimlendirilmiş, web tarayıcılar tarafından görüntülenebilen, metin tabanlı dosyalardır. HTML formatındaki dosyalar basit bir metin editörüyle oluşturulabileceği gibi Frontpage, Dreamveawer gibi yazılımlarla da hazırlanabilirler.
.MP3 - MPEG l video dosyalarının 3. katmanı olan ses katmanı ayrılarak bu katmana MP uzantısı verilmiştir.
.PPT - PowerPoint sunum dosyaları PPT uzantısını taşır ve Microsoft PowerPoint uygulamasıyla açılabilir.
.XLS - Excel çalışma tablosu.  Microsoft Excel uygulamasıyla oluşturulabilir ve açılabilir.
.ZIP - Sıkıştırılmış arşiv dosyasıdır.

EN YAYGIN DOSYA UZANTILARI

.AVI - Çeşitli codec’lere sahip video ve ses parçalarını barındırabilen dosyalardır.
.ASP - Active Server Page (Aktif Sunucu Sayfası - ASP) sayfaları, sunucu tarafından çalıştırılan, web sitelerinin dinamik içerik sunmalarına olanak tanıyan dosyalardır.
.CMD, .COM, .EXE - İkili veri barındıran çalıştırılabilir dosyalardır.

.CSS - Web ortamında kullanılan hazır stil şablonlarıdır.

DOC - Microsoft Word dokümanı


.HTM, .HTML - Çeşitli komutlar kullanılarak biçimlendirilmiş, web tarayıcılar tarafından görüntülenebilen, metin tabanlı dosyalardır. HTML formatındaki dosyalar basit bir metin editörüyle oluşturulabileceği gibi Frontpage, Dreamveawer gibi yazılımlarla da hazırlanabilirler.
.MP3 - MPEG l video dosyalarının 3. katmanı olan ses katmanı ayrılarak bu katmana MP^uzantısı verilmiştir

.PPT - PowerPoint sunum dosyaları PPT uzantısını taşır ve Microsoft PowerPoint uygulamasıyla açılabilir.
.XLS - Excel çalışma tablosu.  Microsoft Excel uygulamasıyla oluşturulabilir ve açılabilir.

.ZIP - Sıkıştırılmış arşiv dosyasıdır. Çeşitli sıkıştırma uygulamaları tarafından oluşturulabilen ve açılabilen dosya türüdür.

BEĞENDİĞİM BLOKLAR